Söderarm

Norrtälje
Söderarms skärgård är den i särklass största och örikaste delen av norrskärgården.

Historia

Söderarms fyrplats - 1839 byggdes en fyr på Torskär, som fick namnet Söderarm. Namnet lär komma av alla öar som sträcker sig som två armar ut mot Åland hav. Armen var utmärkt på ett sjökort från 1645 som "udden av den södra armen".Vid den södra armens spets byggdes fyren och armens läge gav namnet Söderarm. Här fanns en gång i tiden både fyr- och lotsplats.

Ön hade en bofast befolkning och även fyren Tjärven norr om Söderarm var bemannad av personal som bodde på Söderarm. Det fanns t o m en skola med som mest 7 barn.

Från 1984 fanns även en sjöräddningsstation på Söderarm. Sjöfartsverkets verksamhet lades ner den 30 september 1997 och ön avbemannades. Fyren är statligt byggnadsminne.

Verksamhet idag - Söderarm AB

Idag finns här en konferensanläggning som är öppen året runt. Här kan man arrangera en annorlunda konferens i lugn och ro med möjlighet till äventyr.

Ingen grupp är för liten, men en del är för stora. Söderarm AB kan inte ta emot mer än 23 personer i ett konferens/ kundmötesarrangemang med middag i Tornet och övernattning. Högtider/fester eller liknande kan anordnas för 50 personer varav 33 kan övernatta.

Söderarm AB har inrett husen som de bostäder de en gång var, vilket ger en genuin hemkänsla långt ifrån vanlig konferensmiljö. Varje grupp får hela vår uppmärksamhet och service eftersom vi endast tar emot en grupp i taget.

Aktiviteter

Utöver den vackra naturen och de fina omgivningarna på ön erbjuder vi även aktiviteter. Till exempel vår världsunika vedeldade ”bunkerbastu” med badtunna, Söderarms fyrkamp, krocket (något besvärligt p.g.a. dåliga gräsytor! ), kubb, spinnfiske, två kajaker och en roddbåt som står till förfogande.

Du har också möjlighet att få en guidad visning i fyren, där vi i grupp om 7 åt gången visar och berättar om fyren. Naturligtvis får du gå högst upp och se den spektakulära utsikten från toppen!

Vi anordnar även teambuilding, båtutflykter med täckt motorbåt eller stridsbåt i omgivningarna, segling med sandkilen Helmi, RIB-båttur i vår vackra skärgård med en eventuell sväng ut på havet, kajakpaddling samt pimpelfiske med fiskeguide.

Kontaktinformation

Söderarms Fyrplats

Telefon: 0176-43212
Telefon: 070-3265833

E-post: info@soderarm.com
Hemsida: www.soderarm.com

Vägbeskrivning

Det tar ca 1 timme att åka från Stockholms central eller Arlanda till Räfsnäs. Vi ordnar buss om så önskas.
Från Räfsnäs till Söderarm är det taxibåt, en resa på ca 30 minuter. Vi beställer båten.

Faciliteter

  • Dusch
  • Kök
  • WC/Toalett
  • Gratis WiFi

Hitta hit