Hotell Klockargården i Öregrund

Öregrund, Östhammar

Välkommen till hotell Klockargården i Öregrund. Ett romantiskt boende som är idealiskt för slutna sällskap att på en kringbygd gård mitt i stan koppla av med trivsamma rum och en härlig trädgård.

Om Ni planerar bröllop eller annan betydelsefull tilldragelse i Öregrund, kontakta oss gärna för information. Vi kan även ombesörja catering. Vi har ca 25 bäddar men kan kanske ordna några fler i samråd med gästerna. Samtliga rum är smakfullt och fräscht inredda. Toalett i de flesta rum. Husgeråd med vattenkokare, te och kaffe ingår. 

Klockargården är en kringbyggd gård från 1700-talet, även kallad oasen mitt i sta´n. Här finns en lummig rosenträdgård med plats för relax i sköna trädgårdsstolar. Njut av en god kopp kaffe eller ett glas vin på gräs- eller terassdäck. Ett stenkast från hamnen och de bästa badklipporna.

Övre gården med rum 7 - 8

Rum 7 & 8 i egen byggnad med gemensamt stort allrum, kök samt badrum.
Allt nytt och fräscht. Trivsam frukostmatsal med komplett hushåll.
Rum 7 är marint inredd med dubbelsäng, bord med 2 fåtöljer. Dusch och toalett straxt utanför entrédörren.
Rum 8 är stort rum med öppen spis, dubbelsäng samt bord med 2 fåtöljer.
Dusch och toalett finns i anslutning och delas med rum 7.

Kapten Björkmans stuga (9)

Kapten Björkmans stuga  från  mitten av 1700-talet. Entré med eget terassdäck. Vardagsrum med bäddsoffa, 2 fåtöljer bord, byrå, TV med DVD. Sovrum med dubbelsäng, byrå samt fåtölj. Stugan städas och bäddas av oss, utom vid veckovis uthyning. Städutrustning finnes. Nytt badrum med dusch. Lämpligt för 4 personer.

Huvudbyggnaden med rum 10 - 12

Rummen 10, 11 och 12 byggdes 2011. Det är tre stora rum med ett gemensamt kök och badrum med dusch. Mellan rum 10 och 11 finns en dörr vilket gör att dessa rum kan användas av familj.

I rummen fi nns sköna fåtöljer, bord, stolar och TV.

Nedre gården med rum 1 - 6

även kallad cafégården. Denna gårdsmiljö år från 1800-talet med nyrustade mindre rum med toalett på samtliga rum. Längan (rum 1-4) har samtliga separata ingångar.

Rum 1 och 2 är dubbelrum med separata sköna sängar. Bord emellan. Stolar. Liten köksenhet med vattenkokare. Kaffe och te finns. Egen toalett. Dusch i anslutning.


Rum 3 är ett enkelrum och rum 4 ett mindre familjerum med vånings-
säng 120 + 80 cm. Bord och 2 stolar. Liten köksenhet med kaffe och te. Egen toalett. Dusch i anslutning.

Rum 5 har marin interör. Dubbelsäng. Bord med 2 stolar. Husgeråd finnes samt te och kaffe. Badrum med dush och toa. Egen sittgrupp utanför entré.

Rum 6 ligger i egen byggnad ovan interiörbutiken. Extra stort dubbelrum med frigjorda takbjälkar. Soffgrupp med TV. Egen dusch och toa. Egen uteplats med någon utsikt mot hembygdsgården och havet. 

Villan

 Villan ligger inte i anslutning till hotellet. Belägen på Gellmansgatan. I huset finns 6-10 bäddar, välutrustat kök, dusch och toaletter. Egen stor tomt med grill på uteplatsen. Gränsar mot allmänning.
5 minuter från hamnen.

Uthyres endast veckovis söndag-söndag med eller utan lakan och städning.

 

Hitta hit