FOLK OCH FÄ

Grisslehamn, Norrtälje

Bo på FOLK OCH FÄ i Grisslehamn

FOLK OCH FÄ erbjuder ett lantligt boende på Roslagsgård som skriver sin historia till sent 1600-tal. Gården har 8 bäddar i sex gästrum och ligger
naturskönt med gångavstånd till Väddöviken och 2 km till sandstränder och klippbad vid Ålands Hav. Till Grisslehamn är det 3 km.

I priset ingår sänglinne, handdukar och ekologisk frukostbuffé. Tillgång till vedeldad bastu, massage, trådlöst internet, cykeluthyrning och exklusivt boende i gårdssvit.

Även självhushållsboende i hela huset.

Välkomnar även mindre grupper och konferenser samt långfärdsskidskoåkare.

Gårdssvit i 1700-talsmiljö

Weekend och romantik. Storstugan är en egen del av vårt gårdshus. Ytan är 35 kvm med egen entrè. Den innehåller öppen spis, kamin, egen köksdel samt dusch och toalett med golvvärme. Här är våra sköna sängar i sängskåp med förhängen. I boendet ingår sänglinne, handdukar och ekologisk frukostbuffé.

Cykla och vandra

Bo och cykla några av våra turförslag på 15 km, 35 km eller 80 km. "Roslagens vackraste kustväg" eller "Roslagskusten på två hjul och skärgårdsbåt". Broförbindelser tar dig till närliggande öar i yttersta havsbandet. Se Svartklubbens Fyr, sjöbodarna i Backbyn och Grisslehamns färjeläge.

Roslagsleden erbjuder skön vandring vid Ålandshav.

Vedeldad bastu

Njut en stund i vår vedeldade bastu med tända ljus och en härligt sprakande brasa. Vintertid är vägen till bastun kantad med brinnande facklor.

Bo i hela huset - självhushåll

Perfekt för intensiva möten och samvaro. Samla familjen, kompisgänget eller arbetskamraterna. Stanna en vecka, weekend eller enstaka dygn. Önskar du vår ekologiska frukost, ställer vi in den i kylen vid ankomsten. Avresestädning och linne kan beställas.

Grisslehamn

Grisslehamn är ett genuint fiskeläge och ett populärt sommarparadis. Här kan du bada från solvarma klippor eller barnvänliga stränder. Ta en promenad i den levande fiskehamnen, besök fiskebodarna som är berömda för sina rökta och färska produkter. Varje lördag under sommaren arrangeras loppis och det bjuds musik, konstutställningar, seglarskola, postrodden, äventyrsgolf och Grisslehamnsdagen.

Ett besök på Albert Engström Gård och Ateljé rekommenderas.

Grisslehamn har färjetrafik till Eckerö på Åland. Resan tar 2 timmar.

Kontaktinformation

Gamla Landsvägen 57
Grisslehamn
Telefon: 070-30514
Telefon: 070-30514

E-post: info@folkofa.se
Hemsida: www.folkofa.se

Öppettider

Öppet året runt.

Res med kollektivtrafiken

Vägbeskrivning

FOLK OCH FÄ finner du i Tomta by, 3 km söder om Grisslehamn på Väddö. Vid avfarten finns skylt till vänster; ”Tomta” ”Byggmarknad” sväng in, åk 50 meter och tag höger vid första korsningen. Efter endast 25 meter tar du direkt vänster upp på gården (Här sitter vår skylt). Huvudbyggnaden är vit med blå knutar.

Från Stockholm (avstånd ca 10 mil):
Kör via Norrtälje och fortsätt vidare norrut väg 76/283 mot Grisslehamn.

Med buss från Stockholm:
Med buss åker du från Tekniska Högskolan. Busslinje 640 till Norrtälje och därefter vidare med buss 637. Resan tar ca 2 timmar. Vår avstigningsplats heter ”Tomta Såg”. Från avstigningen till oss är det 5 minuters promenadväg.

Från Uppsala (avstånd ca 8 mil):
Kör väg mot Östhammar, ta efter 20 km av mot Hallstavik. Följ därefter skyltarna i Hallstavik mot Grisslehamn.

Hitta hit